ßßß Cookit - przepis na Tabbouleh z miętą

Tabbouleh z miętą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kasza bulgur 250 gramów
bulion 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
pomidory 400 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
dymka 1 pęczek
olej 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
listki mięty według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Kaszę zalać wrzącym bulionem i skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na ok. 35 minut. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Obranego ogórka przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek. Oczyszczona cebulę oraz pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Oczyszczona dymkę pokroić w krążki. Wymieszać kaszę z warzywami, skropić olejem oraz octem. Mieszając, doprawić do smaku posiekaną natką, miętą, solą oraz pieprzem. Podawać na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kasze weg.
Kuchnia Libańska
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12100/Tabbouleh-z-mieta