ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza bulgur 250 gramówbulion 500 mililitrówsok z cytryny 2 łyżek stołowychpomidory 400 gramówogórek zielony 1 sztukcebula 1 sztukdymka 1 pęczekolej 2 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznanialistki mięty według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kaszę zalać wrzącym bulionem i skropić sokiem z cytryny, przykryć i odstawić na ok. 35 minut. Umyte pomidory pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Obranego ogórka przekroić wzdłuż na pół i oczyścić z pestek. Oczyszczona cebulę oraz pozostałe warzywa pokroić w kostkę. Oczyszczona dymkę pokroić w krążki. Wymieszać kaszę z warzywami, skropić olejem oraz octem. Mieszając, doprawić do smaku posiekaną natką, miętą, solą oraz pieprzem. Podawać na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia LibańskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: