ßßß Cookit - przepis na Włoska panzanella II

Włoska panzanella II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciabatta 1 sztuk
bazylia 1 pęczek
ogórek 1 sztuk
pomidory 750 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 1 ząbki
ocet 2 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
szynka parmeńska 4 plastry
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokroić ciabattę na cienkie kromki i lekko przesuszyć. Oczyszczone, oderwane listki bazylii kilka odłożyć, a resztę posiekać. Z obranego ogórka usunąć pestki, a miąższ pokroić w małą kostkę. Umyte, osuszone pomidory pokroić w dość gruba kostkę. Oczyszczona cebulę drobno posiekać.
Przekrojonym ząbkiem czosnku natrzeć salaterkę i połączyć w niej rozdrobnione składniki sałatki.
Sos: utrzeć ocet z oliwą oraz szczypta soli i pieprzy.
Polać sosem warzywa w salaterce.
Pokrojoną w paseczki szynkę dodać do sałatki. Włożyć połamane kromki ciabatty, obficie oprószyć pieprzem. wymieszać i pozostawić na 30 minut. Udekorować listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12078/Wloska-panzanella-II