ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokarkówka 8 plastrycebula 1 sztukpapryka różnokolorowa 3 sztukoliwa 12 łyżek stołowychkeczup 6 łyżek stołowychczosnek 5 ząbkizioła prowansalskie 1 łyżek stołowychjałowiec 3 ziarnabulion 0,5 kostekpieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: wymieszać oliwę z keczupem, ziołami, pieprzem oraz rozkruszoną kostką bulionową, roztartym czosnkiem i jałowcem.Plastry mięsa rozbić i zanurzyć w marynacie. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Oczyszczone papryki pokroić na duże kawałki, a oczyszczona cebule na ósemki.Wyjęte z marynaty steki grillować po 6 minut z każdej strony, smarując pozostała marynatą. Do steków dodać warzywa i grillować, aż się zrumienią. Steki podawać z warzywami i ew. sosem pomidorowym lub majonezowo-keczupowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: