Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokromki
chleba 4 sztuk
pomidory 3 sztuklistki
bazylii według uznania
oregano według uznania
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżek stołowych
mozzarella 100 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Na grillu opiec
pieczywo (kromki
chleb lub
bułki) z jednej strony. Sparzone
pomidory obrać ze skórki, oczyścić z nasion, a miąższ pokroić w kostkę. Porwane listki
bazylii wymieszać z
pomidorami oraz zmiażdżonym
czosnkiem, doprawiając do smaku
pieprzem,
solą oraz
oregano. Na opieczoną stronę kromek nałożyć
pomidory z
bazylią oraz pokrojona na małe kawałki
mozzarellę. Całość skropić
oliwą, podpiec na grillu i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: