ßßß Cookit - przepis na Farfalle z cukinią

Farfalle z cukinią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia 600 gramów
pomidory 300 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
ocet 2 łyżek deserowych
mozzarella 150 gramów
rukola 0,75 szklanek
makaron kokardki 400 gramów
ser żółty ostry 5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone małe cukinie pokroić na bardzo cienkie plasterki. Sparzonym pomidorom zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki usuwając twarde nasady. Kawałki cukinii podsmażyć na oliwie, dodać pomidory, rozdrobniony czosnek. Mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami oraz octem i dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Mozzarellę pokroić w plasterki, oczyszczona rukolę posiekać.
Ugotować makaron w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wrzucić na patelnie z warzywami i wymieszać. Obłożyć plasterkami mozzarelli, przykryć i pozostawić na rozgrzanej płytce 5 minut, żeby ser się stopił. Przed podaniem posypać danie startym serem i rukolą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11402/Farfalle-z-cukinia