Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 600 gramów
pomidory 300 gramów
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
ocet 2 łyżek deserowych
mozzarella 150 gramów
rukola 0,75 szklanek
makaron kokardki 400 gramów
ser żółty ostry 5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone małe
cukinie pokroić na bardzo cienkie plasterki. Sparzonym
pomidorom zdjąć skórkę, pokroić na ćwiartki usuwając twarde nasady. Kawałki
cukinii podsmażyć na
oliwie, dodać
pomidory, rozdrobniony
czosnek. Mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
ziołami oraz
octem i dusić jeszcze 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.
Mozzarellę pokroić w plasterki, oczyszczona
rukolę posiekać.Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Osączony wrzucić na patelnie z warzywami i wymieszać. Obłożyć plasterkami
mozzarelli, przykryć i pozostawić na rozgrzanej płytce 5 minut, żeby
ser się stopił. Przed podaniem posypać danie
startym serem i
rukolą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: