Wykonanie
Taka moja makaronowa zachcianka-na szybko,po zakupach,gdy głód
daje się we znaki,a zmęczenie nie pozwala na kulinarne wyczyny.Wykorzystałam składniki pozostałe od innych dań plus trochę "świeżynek",dlatego niech nie dziwi Was połączenie hiszpańskiego
sera Manchego z
makaronem typowym dla włoskiej kuchni:)
porcja dla 1 osoby-ilość wg.uznania
makaron rigatoni - można użyć innego15 dkg pancetty1
porpomidorki koktajlowetrochę
rukoliser Manchego - może być inny2 ząbek
czosnkuoliwa do podsmażenia
sól i
pieprzMakaron gotuję w osolonej wodzie.W międzyczasie na patelni rozgrzewam odrobinę
oliwy i podsmażam na niej pancettę,pokrojonego w półplasterki
pora i posiekany
czosnek.Ugotowany
makaron mieszam ze składnikami z patelni,przekładam na talerz,dodaję
pomidorki w połówkach,listki
rukoli,posypuję
pieprzem i
startym serem.Smacznego!!!