ßßß Cookit - przepis na Gazpacho na 4 porcje

Gazpacho na 4 porcje

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 3 sztuk
ogórek zielony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pomidory 500 gramów
sok pomidorowy 1 litrów
chili według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 2 łyżek stołowych
oliwa według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
kostki lodu według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pozostałe oczyszczone warzywa tez pokroić w drobna kostkę i ok. 8 łyżek odłożyć.
Sok pomidorowy wlać do warzyw i zmiksować. Doprawić do smaku octem, pieprzem, sola oraz cukrem i wstawić na 60 minut do lodówki.
Gotowy chłodnik rozlać do miseczek i do każdej włożyć po porcji odłożonych, posiekanych warzyw i po 4 kostki lodu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Hiszpańska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11144/Gazpacho-na-4-porcje