ßßß Cookit - przepis na Konfitura z porzeczki czarnej

Konfitura z porzeczki czarnej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
porzeczki czarne 1,5 kilogramów
cukier 1 kilogramów
Wykonanie:
Do naczynia włożyć 1/3 oczyszczonych owoców, zgnieść je i doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, mieszać, aż się rozpuści i powstanie gęsty syrop. Wsypać pozostałe porzeczki i gotować do chwili, gdy owoce zaczną opadać na dno naczynia, a konfitura po odparowaniu nadmiaru wody, stanie się dostatecznie gęsta. Gorącą konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, do ostygnięcia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10919/Konfitura-z-porzeczki-czarnej