Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
porzeczki czarne 1,5 kilogramów
cukier 1 kilogramówWykonanie:Do naczynia włożyć 1/3 oczyszczonych
owoców, zgnieść je i doprowadzić do wrzenia. Dodać
cukier, mieszać, aż się rozpuści i powstanie gęsty
syrop. Wsypać pozostałe
porzeczki i gotować do chwili, gdy
owoce zaczną opadać na dno naczynia, a
konfitura po odparowaniu nadmiaru
wody, stanie się dostatecznie gęsta. Gorącą
konfiturę przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem, do ostygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: