Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 16 sztuk
cebula 2,5 sztuk
ocet winny 0,5 litrów
rodzynki 200 gramów
cytryna 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
cukier 500 gramów
sól 1 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
imbir 1 łyżek stołowychWykonanie:Obrane
jabłka pokroić w grubą kostkę, usuwając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane
cytryny pokroić w cienkie plasterki. Dusić
jabłka z
octem do miękkości. Dodać
cukier, posiekaną
cebulę i
czosnek oraz
cytryny. Mieszając, gotować na wolnym ogniu 30 minut. Wsypać
przyprawy oraz wypłukane , osączone
rodzynki i dusić jeszcze 10 minut. Gorący sos przełożyć do słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować 20 minut. Podawać do
mięs lub
wędlin.Uwagi:
Imbir- posiekany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: