ßßß Cookit - przepis na Botwinka w sosie majerankowym

Botwinka w sosie majerankowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
buraczki młode 3 pęczek
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
majeranek świeży 3 łyżek stołowych
pieprz 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone buraczki ugotować w małej ilości wody, a oczyszczone listki botwinki przelać wrzątkiem na sitku, osączyć. Ostudzone buraczki poobierać i pokroić na ćwiartki, dodać botwinkę.
Sos: wymieszać oliwę z octem posiekanym majerankiem oraz pieprzem.
Sosem polać sałatkę. Podawać jako dodatek do młodych ziemniaków.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10460/Botwinka-w-sosie-majerankowym