Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
buraczki młode 3 pęczek
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
majeranek świeży 3 łyżek stołowych
pieprz 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
buraczki ugotować w małej ilości
wody, a oczyszczone listki
botwinki przelać wrzątkiem na sitku, osączyć. Ostudzone
buraczki poobierać i pokroić na ćwiartki, dodać
botwinkę.Sos: wymieszać
oliwę z
octem posiekanym
majerankiem oraz
pieprzem.Sosem polać
sałatkę. Podawać jako dodatek do
młodych ziemniaków.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: