ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogroch żółty 1 szklanekczosnek 1 ząbkinatka pietruszki 4 łyżek stołowychjajka 1 sztukimbir według uznaniakminek mielony według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Wypłukany groch namoczyć na noc. Odlać wodę i ugotować do miękkości w innej wodzie (ok. 2 godziny), osączyć i zmielić. Dodać zmiażdżony czosnek, posiekana natkę, doprawić do smaku solą, pieprze, imbirem oraz kminkiem. Wbić jajko i wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować małe kotleciki i smażyć na oleju, na rumiano z obu stron. Podawać z warzywami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: