Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groch żółty 1 szklanek
czosnek 1 ząbki
natka pietruszki 4 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
imbir według uznania
kminek mielony według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Wypłukany
groch namoczyć na noc. Odlać
wodę i ugotować do miękkości w innej wodzie (ok. 2 godziny), osączyć i zmielić. Dodać zmiażdżony
czosnek, posiekana
natkę, doprawić do smaku
solą,
pieprze,
imbirem oraz
kminkiem. Wbić
jajko i wyrobić na jednolitą masę. Z masy formować małe kotleciki i smażyć na
oleju, na rumiano z obu stron. Podawać z warzywami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: