Wykonanie
Polecam Wam prosty przepis na smaczny dodatek do pasztetów,
serów lub pieczonego drobiu.
Jabłka duszone z
ziołami będą smakowały wszystkim wielbicielom słodko-słonych smaków.Mniam :)Składniki: (4 porcje)1 średnie słodkie
jabłko (u mnie odmiana Gala; jest słodka i nie rozpada się w czasie smażenia)1 łyżka
soku z cytryny1 łyżeczka
syropu z agawy1 łyżka posiekanego świeżego
tymianku (ewentualnie
rozmarynu)szczypta
soli i
pieprzu2 łyżki
oliwyWykonanie:
Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę (1×1 cm). Polać
sokiem z cytryny i wymieszać.Na patelni rozgrzać
oliwę, dodać
jabłka i smażyć 3-5 minut, do czasu aż zrobią się lekko szkliste. Wymieszać z
tymiankiem i
syropem z agawy. Doprawić do smaku szczyptą
soli i
pieprzu.Podawać na ciepło lub na zimno, jako dodatek do pasztetów,
serów lub pieczonego drobiu.Smacznego :)
Na zdjęciach
jabłka podane z łatwym i pysznym pasztetem z
kaczki .