ßßß
Jedna z ulubionych sałatek mojej rodziny. Sery lubimy pod każdą postacią, ale na ciepło są z pewnością najsmaczniejsze :)Uwaga:)Najczęściej używam do tej sałatki koziego sera, ale można wykorzystać także inne sery, np. camembert i przygotować go dokładnie tak jak opisaną poniżej kozią roladę.Tak przygotowany, zapieczony ser smakuje wspaniale podany na sałacie z dodatkiem: pomidora, ogórka świeżego i/lub konserwowego, papryki, etc.Składniki:1 plaster koziej rolady1 pomidorKiełkiSos:1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka oliwy z oliwek½ łyżeczki musztardy½ łyżeczki syropu z agawy (lub fruktozy)Sól i pieprzWykonanie:Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Plastry koziej rolady ułożyć na papierze do pieczenia (lub folii aluminiowej) i wstawić do pieca na 5 minut.Gorące plastry koziego sera podawać ułożone na cienko pokrojonych pomidorach. Udekorować kiełkami.Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie jego składniki i doprawiając do smaku solą oraz pieprzem.Sałatkę polać sosem i od razu podawać.Smacznego :)
Do tej oraz innych sałatek polecam różne sosy sałatkowe