Wykonanie
Jedna z ulubionych sałatek mojej rodziny.
Sery lubimy pod każdą postacią, ale na ciepło są z pewnością najsmaczniejsze :)Uwaga:)Najczęściej używam do tej sałatki
koziego sera, ale można wykorzystać także inne
sery, np.
camembert i przygotować go dokładnie tak jak opisaną poniżej kozią roladę.Tak przygotowany, zapieczony
ser smakuje wspaniale podany na sałacie z dodatkiem:
pomidora,
ogórka świeżego i/lub konserwowego,
papryki, etc.Składniki:1 plaster koziej rolady1
pomidorKiełkiSos:1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżka
oliwy z oliwek½ łyżeczki
musztardy½ łyżeczki
syropu z agawy (lub fruktozy)
Sól i
pieprzWykonanie:Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni. Plastry koziej rolady ułożyć na papierze do pieczenia (lub folii aluminiowej) i wstawić do pieca na 5 minut.Gorące plastry
koziego sera podawać ułożone na cienko pokrojonych pomidorach. Udekorować
kiełkami.Przygotować sos mieszając dokładnie wszystkie jego składniki i doprawiając do smaku
solą oraz
pieprzem.
Sałatkę polać sosem i od razu podawać.Smacznego :)
Do tej oraz innych sałatek polecam różne
sosy sałatkowe