ßßß
 
            
         Zrobiło się bardzo ciepło i… na taką pogodę polecam ekspresowy chłodnik ogórkowy .Uwaga:)Oczywiście najlepiej smakuje w towarzystwie młodych ziemniaków… ale nie wszyscy mogą sobie pozwolić na taki „luksus”:(Składniki (4-6 porcji):1/2 litra kefiru1/2 litra jogurtu naturalnego1 mały ogórek (lub 1/2 dużego)1-2 łyżki posiekanego koperku1-2 łyżki posiekanego szczypioru1 ząbek czosnku (opcjonalnie)sól, pieprz do smakuWykonanie:Ogórka obieramy i trzemy na grubej tarce.W dużej misce mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Chłodzimy w lodówce ok 30 min (jeśli kefir i jogurt były odpowiednio zimne, to możemy podawać od razu:)Smacznego:)Polecam także błyskawiczny chłodnik z awokado i ogórka
Zrobiło się bardzo ciepło i… na taką pogodę polecam ekspresowy chłodnik ogórkowy .Uwaga:)Oczywiście najlepiej smakuje w towarzystwie młodych ziemniaków… ale nie wszyscy mogą sobie pozwolić na taki „luksus”:(Składniki (4-6 porcji):1/2 litra kefiru1/2 litra jogurtu naturalnego1 mały ogórek (lub 1/2 dużego)1-2 łyżki posiekanego koperku1-2 łyżki posiekanego szczypioru1 ząbek czosnku (opcjonalnie)sól, pieprz do smakuWykonanie:Ogórka obieramy i trzemy na grubej tarce.W dużej misce mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Chłodzimy w lodówce ok 30 min (jeśli kefir i jogurt były odpowiednio zimne, to możemy podawać od razu:)Smacznego:)Polecam także błyskawiczny chłodnik z awokado i ogórka lub hiszpańskie gazpacho
lub hiszpańskie gazpacho