ßßß Cookit - przepis na Rybne burgery z botwinką

Rybne burgery z botwinką

nazwa

Wykonanie

Pierwsze rybne burgery zniknęły natychmiast. Dlatego postanowiłam przygotować kolejną wersję. Tym razem wzbogaciłam kotleciki o botwinkę. Muszę przyznać, że połączenie bardzo ciekawe. Jeżeli wpakujecie kotleciki w bułkę będą w sam raz na piknik.
Składniki :
500 g morszczuka
2 łyżki musztardy
1 średnie jajko
2 - 3 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki pszennej
2 - 3 bulwy botwinki z łodygami, bez liści
sól, pieprz
olej
Wykonanie:
Botwinkę myjemy, osuszamy i siekamy na drobne kawałki. Dusimy przez chwilę na patelni. Rybę miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby zostały jeszcze większe kawałki). Tak przygotowaną rybę mieszamy z jajkiem, podsmażoną botwinką, musztardą i bułką tartą. Doprawiamy do smaku. Formujemy płaskie kotleciki. Delikatnie obsypujemy mąką, a następnie smażymy na oleju z dwóch stron.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/05/Rybne-burgery-z-botwinka.html