Wykonanie
Pierwsze
rybne burgery zniknęły natychmiast. Dlatego postanowiłam przygotować kolejną wersję. Tym razem wzbogaciłam kotleciki o
botwinkę. Muszę przyznać, że połączenie bardzo ciekawe. Jeżeli wpakujecie kotleciki w
bułkę będą w sam raz na piknik.
Składniki :500 g
morszczuka2 łyżki
musztardy1 średnie
jajko2 - 3 łyżki
bułki tartej2 łyżki
mąki pszennej2 - 3 bulwy
botwinki z łodygami, bez liści
sól,
pieprzolejWykonanie:
Botwinkę myjemy, osuszamy i siekamy na drobne kawałki. Dusimy przez chwilę na patelni.
Rybę miksujemy pulsacyjnie w blenderze (tak, aby zostały jeszcze większe kawałki). Tak przygotowaną
rybę mieszamy z
jajkiem, podsmażoną
botwinką,
musztardą i
bułką tartą. Doprawiamy do smaku. Formujemy płaskie kotleciki. Delikatnie obsypujemy
mąką, a następnie smażymy na
oleju z dwóch stron.