ßßß Cookit - przepis na Dynia faszerowana

Dynia faszerowana

nazwa

Wykonanie

Z 6 zasadzonych krzaczków wyrósł tylko jeden. Do tego urosła tylko 1 dynia nadająca się do nadziania. Jest niby jeszcze jedna, ale chyba dla krasnoludka. Dlatego zostanie jako ozdoba. Ta jedna, jedyna została nafaszerowana i zjedzona przeze mnie. Było pysznie, szkoda, że nie będzie powtórki.
Składniki:
dynia
mięso mielone (u mnie szynka)
cebula
gorgonzola
sól, pieprz
olej
Wykonanie:
Cebulę szatkujemy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mielone mięso i smażymy. Dynię myjemy, odcinamy wierzch i wydrążamy środek. Miąższ kroimy na kawałki. Usmażone mięso, kawałki dyni i pokruszony ser mieszamy, doprawiamy do smaku. Nadziewamy farszem dynię i przykrywamy ją odkrojoną "czapeczką". Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.
/wydrukuj przepis/
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2011/10/Dynia-faszerowana.html