Jaja faszerowane są zawsze u nas na śniadaniu wielkanocnym. Najczęściej goszczą te z pieczarkami , ale pojawiają się też inne wersje.Składniki:jajkamajonezsólpieprzanchois (średnio 1 filecik na 3 jajka)szczypiorekkoperekWykonanie:Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek. Każde jajko kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka rozdrabniamy widelcem i dzielimy do 3 miseczek.Do 1 miseczki dodajemy 1 rozdrobiony filecik anchois a następnie odrobinę majonezu. Mieszamy, aż masa się połączy i ewentualnie doprawiamy do smaku (ostrożnie z solą). Masą napełniamy jajka.Do 2 miseczki dodajemy pokrojony szczypiorek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka.Do 3 miseczki dodajemy pokrojony koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masą napełniamy jajka./wydrukuj przepis/