To przepis na to co można zrobić z bananami, które niekoniecznie nadają się już do jedzenia. Muffinki są bardzo wilgotne, bardzo bananowe, a kawałki czekolady to jest to. Jak widać, nie przeszkadza chwilowy brak papilotek.Składniki:2 szklanki mąki1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka mleka3/4 szklanki cukru1/3 szklanki oleju2 dojrzałe bananyszczypta soli6 kostek gorzkiej czekoladyWykonanie:W jednej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i olejem oraz dodać rozgniecione banany. Zawartość obu misek połączyć, dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać delikatnie.Nakładać do foremek muffinkowych i piec przez około 20-25 minut w temperaturze 200 stopni./wydrukuj przepis/