Wykonanie
Nie miałąm pojęcia co
mogę pokazać w ramach
Cytrusowego Tygodnia . Z pomocą przyszedł mi Ainsley. Powstał
kurczak mocno, bardzo mocno
cytrynowy. Myślę, że następnym razem nie
będę go piekła w marynacie, żeby nie był aż tak kwaskowaty (dzieciaki jednak nie do końća przepadają za takimi
smakami.)
Składniki:4 pojedyncze
piersi kurczaka3 ząbki
czosnku, przeciśnięte przez praskęotarta skórka i sok z 3
cytryn1
papryczka chili, drobno posiekana4 łyżki płynnego
miodu2 łyżki mielonej
kolendrysól,
pieprzWykonanie:Dopraw
kurczaka. Wymieszaj
czosnek,
cytrynę,
chili,
miód i
kolendrę. Kawałki
kurczaka obtocz w marynacie, przykryj o marynuj przez 2-3 godziny lub przez noc w lodówce.Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz
kurczaka w marynacie przez 35-40 minut, aż
mięso będzie miękkie.
/wydrukuj przepis/