Pyszny mazurek tym razem w nieco odmiennej wersji. Nie ma tu kajmaku, a czekolada jest głównie dekoracyjnie. Jest za to całe mnóstwo kokosa, migdałów i mleka w proszku :) Baaaardzo pysznie :) Przepis znalazłam na stronie Słodka pasja . Polecam baardzo :)Składniki na ciasto:100g mąki krupczatki100g mąki pszennej100g masła50g cukru pudru1 cukier waniliowy1 żółtko1 łyżka kwaśnej śmietany1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliskórka otarta z 1 cytrynyWszystkie składniki bardzo dokładnie posiekać i wyrobić ciasto. Ulepić kulę i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie ciastem wylepić blaszkę (23x25) Brzegi podnieść do góry. Spód ponakłuwać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 25 minut na złoto w temp. 180 stopni. Wystudzić.Składniki na masę:100ml mleka70g cukru100g masła1,5 szkl mleka w proszku1/2 szkl wiórek kokosowychponadto:płatki migdałów do posypaniakilka kostek rozpuszczonej czekolady do polaniaMleko zagotować z cukrem. Do gotującego dodać masło i dokładnie rozpuścić. Następnie dodać mleko w proszku i kokos. Masę dokładnie rozmieszać i przełożyć na ciasto.Wyrównać, posypać płatkami migdałów i podać rozpuszczoną czekoladą.Smacznego :)