ßßß Cookit - przepis na Mazurek kokosowy

Mazurek kokosowy

nazwa

Wykonanie

Dla mnie najlepszy mazurek jaki jadłam. Nie jest za słodki, wyczuwalny smak mleka w proszku, które uwielbiam. Na pewno powtórzę w tym roku.
Składniki na ciasto:
100 g mąki pszennej
100 g mąki krupczatki
100 g masła
50 g cukru pudru
1 żółtko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kwaśnej śmietany
szczypta soli
1 opakowanie cukru wanilinowego
Z wszystkich składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować i piec 20 minut w 190 st.C
Składniki na masę:
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
100 g masła
100 ml mleka
70 g cukru
Mleko zagotowujemy z cukrem. Dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści. Przesiewamy do tego mleko w proszku, wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż trochę zgęstnieje i wylewamy na ostudzony spód.
Smacznego!
Przepis zaczerpnięty z tej strony.
Źródło:http://muffinkoweniebo.blogspot.com/2015/03/mazurek-kokosowy.html