Dla mnie najlepszy mazurek jaki jadłam. Nie jest za słodki, wyczuwalny smak mleka w proszku, które uwielbiam. Na pewno powtórzę w tym roku.Składniki na ciasto:100 g mąki pszennej100 g mąki krupczatki100 g masła50 g cukru pudru1 żółtko1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kwaśnej śmietanyszczypta soli1 opakowanie cukru wanilinowegoZ wszystkich składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować i piec 20 minut w 190 st.CSkładniki na masę:1/2 szklanki wiórków kokosowych1 i 1/2 szklanki mleka w proszku100 g masła100 ml mleka70 g cukruMleko zagotowujemy z cukrem. Dodajemy masło i czekamy aż się rozpuści. Przesiewamy do tego mleko w proszku, wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż trochę zgęstnieje i wylewamy na ostudzony spód.Smacznego!Przepis zaczerpnięty z tej strony.