Pyszna, cudownie słodka, uzależniająca. Nie ma lepszego sposobu na poprawę nastroju w pochmurny dzień jak szklanka gorrącej czekolady z grubą warstwą bitej śmietany. Całość wzbogacona mieszanką smaków: kardamonu, cytryny i cynamonu.... Bajka..... Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki na 2 szklanki:100g gorzkiej czekolady 70%500 ml mleka (może być częściowo zastąpione śmietaną 30%)szczypta chili30ml likieru lub syropu barmańskiego Irisch creambita śmietana do dekoracjiprzyprawa Kamis do dań słodkich (klik) do posypaniasłodkie kakao lub tartaczekolada do posypaniawykonanie tradycyjne:Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku. Podgrzewać. Dodać chili i likier. Ewentualnie zmiksować blenderem. Wymieszać. Przelać do szklanek. Udekorować bitą śmietaną. Wierzch posypać tartą czekoladą i/lub przyprawą do dań słodkich Kamis .wykonanie thermomix:Czekoladę zmielić 10s/obr.10 Założyć motylek, wlać mleko, dodać chili i syrop . Podgrzewać 80st/obr.2./8 min. Przelać do szklanek i udekorować bitą śmietaną. Wierzch posypać tartą czekoladą i/lub przyprawą do dań słodkich Kamis .Smacznego :)