Jedno z szybszych dań obiadowych ;) Błyskawiczny w przygotowaniu makaron puttanesca. Oliwki, kapary, anchois, pomidory..... Proste, niekłopotliwe i pyszne.....Przepis pochodzi z książki " Pasta No1" . Polecam bardzo :)Składniki:400g spaghetti2 łyżki oliwy1 ząbek czosnku1 papryczka chili100g czarnych oliwek pokrojonych w plastry30g kaparów50g anchois2 łyżki przecieru pomidorowego1 puszka pomidorów w kawałkach bez skórysól, pieprztarty parmezanSpaghetti ugotować w osolonym wrzątku al dente. Oliwę rozgrzać wrzucić na nią pokrojoną papryczkę oraz przeciśnięty czosnek. Chwilkę smażyć. Dodać kapary, oliwki i pokrojone w kawałki anchois. Znów chwilkę podsmażać. Dodać przecier pomidorowy oraz pomidory i podgrzewać ok 15 minut. Doprawić sola i świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron przełożyć do sosu i wymieszać. Nakładać na talerze a wierzch posypać tartym parmezanem.Smacznego :)