Jesli tak jak ja jesteście zwolennikami kokosowych smaków ta babka powinna Wam posmakować. Jest idealnie miękka, wilgotna, długo utrzymująca świeżość z cudownym aromatem cytryny. Przepis znalazłam u Madzi na blogu Majanowe Pieczenie i polecam Wam baaardzo :)Składniki:2 szkl. mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1,5 szkl. wiórek kokosowych1 1/4 szkl cukru1 szkl. oleju1 łyżeczka ekstraktu waniliowego5 dużych jajek1 szkl. mleka lub mleczka kokosowegoskórka otarta z 1 cytrynyMąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i kokosem. Cukier, skórkę z cytryny, olej i ekstrakt dokładnie zmiksować a następnie kolejno dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać 1/3 mąki z kokosem i wymieszać a następnie naprzemiennie dodajemy mleko i pozostałą część mąki. Dokłanie miksujemy. Ciasto wlewamy do natłuszczonej i wysypanej kaszą manną blaszki (12x30-35). Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 70-80 min w temp 170 stopni (do tzw. "suchego patyczka"). Po upeczeniu chwilę pozostawić w formie a nastepnie wyjąc i studzić na kratce. Posypać cukrem pudrem.Smacznego :)