ßßß Cookit - przepis na Mamałyga na słodko

Mamałyga na słodko

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kaszka kukurydziana 500 gramów
masło 100 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
Galaretki owocowe 3 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
cukier 6 łyżek stołowych
Wykonanie:
2 litry wody posolić, dodać masło i zagotować. Na wrzątek stopniowo wsypać kaszę, mieszając, gotować godzinę. Odcedzone brzoskwinie zmiksować i połowę wymieszać z kasza, rodzynkami oraz cukrem i podzielić na 2 części. Do syropu brzoskwiniowego dodać 2 szklanki wody, zagotować, wrzucić galaretki i pozostałe brzoskwinie. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia, ostudzić. Podłużne naczynie jednorazowe oblać wodą, na dno włożyć 1/2 mamałygi, schłodzić, następnie 1/2 galaretki, schłodzić. Czynność powtórzyć do wyczerpania produktów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9092/Mamalyga-na-slodko