Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
kaszka kukurydziana 500 gramów
masło 100 gramów
brzoskwinie konserwowe 1 puszka
Galaretki owocowe 3 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
cukier 6 łyżek stołowychWykonanie:2 litry
wody posolić, dodać
masło i zagotować. Na wrzątek stopniowo wsypać
kaszę, mieszając, gotować godzinę. Odcedzone
brzoskwinie zmiksować i połowę wymieszać z
kasza,
rodzynkami oraz
cukrem i podzielić na 2 części. Do
syropu brzoskwiniowego dodać 2 szklanki
wody, zagotować, wrzucić
galaretki i pozostałe
brzoskwinie. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia, ostudzić. Podłużne naczynie jednorazowe oblać
wodą, na dno włożyć 1/2 mamałygi, schłodzić, następnie 1/2
galaretki, schłodzić. Czynność powtórzyć do wyczerpania produktów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: