Wykonanie
Dostałam trochę
brzoskwiń z ogrodu. Pierwsza myśl co z nich przyrządzić to crumble. Tak też zrobiłam. Wiem, że to już kolejne na blogu, ale to naprawdę smaczny i wdzięczny deser:)
![](/Data/Images/kuchniazjadalnia.blogspot.com\2012_slash_09_slash_crumble-brzoskwiniowe/l/-587050864.JPG)
Składniki:
brzoskwinie (dowolna ilość, tu około 500g)150g
mąki100g
masła50g
cukruBrzoskwinie obrać, pokroić i ułożyć w natłuszczonych kokilkach. Pozostałe składniki umieścić w malakserze i zmiksować. Kruszonkę można też przygotować rozcierając składniki palcami, maszyną jest jednak szybciej. Ja wykorzystałam zamrożoną wcześniej kruszonkę.
Owoce posypać obficie kruszonką. Piec około 15-20min w temp. 200st. C.