Wykonanie
Kolejny przepis na pyszne domowe
lody. Są świetnym zastępstwem tych ze sklepu, zwłaszcza dla dzieci.Kilka składników i minuta miksowania! Tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość, na czas mrożenia.Są kremowe i słodkie... Rewelacyjne! Sami spróbujcie :)

Na 6
lodów o pojemności 75 ml:2 bardzo dojrzałe
banany (im bardziej dojrzałe, tym słodsze)100 g
serka mascarpone1 łyżka
soku z cytryny (jeśli wolicie bardziej słodkie, możecie pominąć)1 łyżka
miodu (ja użyłam
tymiankowego)
Banany kroimy w plastry, dodajemy
mascarpone i
miód (oraz
sok z cytryny jeśli wolicie wersję bardziej orzeźwiającą). Całość miksujemy na gładką, puszystą masę. Przekładamy do pojemniczków na
lody, wkładamy patyczki.Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.Jemy nie tylko w upalne dni :)