ßßß
 
            
         Składniki :400 g mąki,200 g mleka,100 g cukru,100 g gotowej masy makowej (dałam więcej),10 g drożdży,cukier puder do posypania.Wykonanie :Mąkę, mleko i rozdrobnione drożdże mieszamy i zagniatamy, aby uzyskać gładkie ciasto. Odstawiamy na 30 minut, aż urośnie. Rozwałkowujemy ciasto na kwadrat o grubości 4 mm. Smarujemy cienką warstwą masy makowej, po czym zwijamy w roladę. Tniemy ją ma kawałki o długosci ok. 6 cm. Gotujemy na parze 15 minut. Oprószamy cukrem.
Składniki :400 g mąki,200 g mleka,100 g cukru,100 g gotowej masy makowej (dałam więcej),10 g drożdży,cukier puder do posypania.Wykonanie :Mąkę, mleko i rozdrobnione drożdże mieszamy i zagniatamy, aby uzyskać gładkie ciasto. Odstawiamy na 30 minut, aż urośnie. Rozwałkowujemy ciasto na kwadrat o grubości 4 mm. Smarujemy cienką warstwą masy makowej, po czym zwijamy w roladę. Tniemy ją ma kawałki o długosci ok. 6 cm. Gotujemy na parze 15 minut. Oprószamy cukrem.