ßßß Cookit - przepis na Czekoladki z białej czekolady z nadzieniem jagodowo-advokatowym

Czekoladki z białej czekolady z nadzieniem jagodowo-advokatowym

nazwa

Wykonanie

Załapałam bakcyla czekoladowego
Dziś kolejny eksperyment – uważam udany. Czekoladki z białej czekolady (podbarwionej barwnikiem spożywczym z nadzieniem jagodowo-advokatowym. Moje spostrzezenie jest takie, że te z gorzkiej czkolady mają bardziej zwartą skorupkę, a te z białej bardziej delikatną i podatną na rozpuszczanie w palcach – więc nalezy je szybko zjadać :-)))
Składniki :
200 g czekolady białej,
czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie).
nadzienie :
garść jagód,
20 ml advocata,
65 ml śmietany gęstej,
100 g białej czekolady.
Wykonanie :
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wysmarować grubo pędzelkiem ścianki foremki. Włożyć do zamrażarki – w tym czasie rozpuścić białą czekoladę na nadzienie. Zmiksować z resztą składników (wcześniej zmiksowac blenderem jagody na puree). Nakladać nadzienie do czekoladek. Zamrozić chwilę i nałożyć ostatnią warstwę skorupki. Zamrozić chwilę i delikatnie wyjmować.
Źródło:http://wypieczwymaluj.pl/?p=933