Wykonanie
czwartek, 6 Czerwiec 2013, autor: blue_megi, 2 Komentarzy »Wspomnienie dzieciństwa.
Kasza manna gotowana na
mleku, z dodatkiem
masła,
syropu owocowego i świeżych
truskawek.Składniki:szklanka
mleka3 łyżki
kaszy mannyłyżeczka
masła2 łyżki
syropu owocowego Łowicz
Rabarbar Mirabelkaświeże
truskawki do dekoracji
Mleko podgrzewamy w rondelku. Gdy jest gorące dodajemy
kaszę, mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu nie przerywając mieszania. Po kilku minutach
kasza zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i przekładamy
kaszę do miseczki. Dodajemy
syrop owocowy. Ozdabiamy
truskawkami.
Rabarbar w połączeniu z mirabelką to dobra metoda na przywołanie zapachu
owocowego ogrodu. Kuszący kolor, lekko kwaskowaty i delikatny smak wzbogaca smak deserów. Dobrze komponuje się także z ciepłą
manną. W nowej ofercie Łowicza znajdziecie również inne ciekawe połączenia, oczywiście w butelkach w korkiem niekapkiem.
Syropy nie zawierają sztucznych barwników i konserwantów.