ßßß Cookit - przepis na Czarniak w cieście piwnym

Czarniak w cieście piwnym

nazwa

Wykonanie

czwartek, 24 Październik 2013, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »
Wakacje dawno minęły, a mnie naszła dziś ochota na rybę z nadmorskiej smażalni. Eh, pomarzyć dobra rzecz
Proponuję małe nawiązanie do wakacyjnych smaków – delikatna biała ryba, w naleśnikowym cieście przygotowanym z dodatkiem jasnego piwa.
Składniki:
4 filety z czarniaka lub innej ryby
160 g mąki pszennej
łyżka mąki ziemniaczanej
jajko
150 ml piwa
sól – spora szczypta do ciasta i dodatkowo do doprawienia filetów
olej do smażenia
Z podanych składników przygotowujemy ciasto jak na naleśniki. Filety osuszamy papierowym ręcznikiem, solimy i obtaczamy w cieście. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron, aż się mocno przyrumieni. Podajemy z sałatką.
A jeśli nie mamy czasu na robienie zakupów i gotowanie, możemy skorzystać z serwisu Foodpanda, który pozwala w łatwy i bezpieczny sposób zamawiać jedzenie z najlepszych restauracji w okolicy. Zachęcam do odwiedzenia foodpandy
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/ryby/czarniak-w-ciescie-piwnym