Wykonanie
piątek, 20 Grudzień 2013, autor: blue_megi, Brak Komentarzy »Na chłodne, zimowe wieczory przyda się czasem szklaneczka grzanego
wina. Ta wersja jest dla lubiących słodkie smaki, ponieważ oprócz
miodu zawiera jeszcze słodki
syrop z
owoców czarnego bzu. Jeśli lubicie mniej słodko, możecie zmniejszyć ilość
miodu i
syropu o połowę.Składniki:czerwone
wytrawne wino – 3 szklanki2 łyżki
miodu3 łyżki
syropu z
owoców czarnego bzu (u mnie domowej roboty)sok z 1
pomarańczy1/4 łyżeczki
cynamonu lub kawałek kory
cynamonuWszystkie składniki podgrzewamy na małym ogniu, aż
wino będzie gorące. Nie gotujemy. Rozlewamy do szklanek i ozdabiamy plasterkami
pomarańczy. Pijemy,
póki gorące