ßßß Cookit - przepis na Makaron z tuńczykiem, miętą i kaparami

Makaron z tuńczykiem, miętą i kaparami

nazwa

Wykonanie

wtorek, 7 Sierpień 2012, autor: blue_megi, 5 Komentarzy »
Proste danie, świetne połączenie smaków. Nie licząc gotowania makaronu, przygotowanie go zajmuje zaledwie kilka minut. Pomysł zaczerpnięty z książki Carli Bardi „Makarony”.
Składniki:
250g tuńczyka w oleju
pęczek mięty
3 łyżki kaparów w zalewie
makaron – porcja dla 4 osób
Makaron gotujemy al dente. Kapary odsączamy i płuczemy pod bieżącą wodą. Rwiemy listki mięty. Tuńczyka lekko rozdrabniamy. Mieszamy makaron, tuńczyka, kapary, miętę i oliwę. Jeśli to konieczne, doprawiamy. Smacznego.
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/makarony/makaron-z-tunczykiem-mieta-i-kaparami