ßßß Cookit - przepis na Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną

Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną

nazwa

Wykonanie

piątek, 11 Lipiec 2014, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »
Porzeczkowy krem z kaszą jaglaną
Czy wiecie że spośród wszystkich warzyw i owoców, czarna porzeczka zawiera najwięcej witaminy C? Dlatego też uznawana jest za naturalny środek przeciwbakteryjny, przeciwzapalny i zapobiegający przeziębieniom. Oprócz tego witamina C jest silnym antyoksydantem, który opóźnia procesy starzenia się organizmu. Czarna porzeczka zawiera również dwukrotnie więcej potasu niż słynące z duże zawartości tego minerału banany. Spożywanie soku z czarnej porzeczki zalecane jest w okresie zachorowań na grypę oraz innych infekcji wirusowych. A czarna porzeczka w połączeniu z kaszą jaglaną może stać się super zdrowym i pożywnym deserem. Polecam!
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
szklanka czarnych porzeczek
dojrzały banan
pół szklanki mleka kokosowego lub słodkiej śmietanki
łyżka miodu lub cukru trzcinowego
Porzeczki myjemy i usuwamy ogonki. Banan dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy, aż powstanie gładki krem. Gotowe
Smacznego!
Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw
Źródło:http://www.rogalikblog.pl/przepisy/desery/porzeczkowy-krem-kasza-jaglana