piątek, 11 Lipiec 2014, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »Porzeczkowy krem z kaszą jaglanąCzy wiecie że spośród wszystkich warzyw i owoców, czarna porzeczka zawiera najwięcej witaminy C? Dlatego też uznawana jest za naturalny środek przeciwbakteryjny, przeciwzapalny i zapobiegający przeziębieniom. Oprócz tego witamina C jest silnym antyoksydantem, który opóźnia procesy starzenia się organizmu. Czarna porzeczka zawiera również dwukrotnie więcej potasu niż słynące z duże zawartości tego minerału banany. Spożywanie soku z czarnej porzeczki zalecane jest w okresie zachorowań na grypę oraz innych infekcji wirusowych. A czarna porzeczka w połączeniu z kaszą jaglaną może stać się super zdrowym i pożywnym deserem. Polecam!Składniki:2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanejszklanka czarnych porzeczekdojrzały bananpół szklanki mleka kokosowego lub słodkiej śmietankiłyżka miodu lub cukru trzcinowegoPorzeczki myjemy i usuwamy ogonki. Banan dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski i blendujemy, aż powstanie gładki krem. GotoweSmacznego!Sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw