Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
sól gruboziarnista 4 łyżek deserowych
woda 2.5 litrów
sos brunatny 3 szklanekWykonanie:
Mięso podzielić na 2 części, natrzeć
solą, wstawić do lodówki na noc.
Wodę doprowadzić do wrzenia w płaskim, dużym garnku, włożyć
żeberka, gotować aż ukażą się szumowiny, przelać do cedzaka.
Mięso dokładnie wypłukać, osączyć.
Żeberka rozdzielić
między kośćmi, porąbać na 5-6 cm kawałki. 3 szklanki sosu wlać do garnka, dodać
mięso, doprowadzić do zagotowania na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 2 godz. na małym ogniu lub piec pod przykryciem w piekarniku o temperaturze 180 °C. Proporcje: dla 4-6 osób - z
ryżem, warzywami i czystą zupąKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: