ßßß Cookit - przepis na Żeberka w brunatnym sosie

Żeberka w brunatnym sosie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
żeberka wieprzowe 1 kilogramów
sól gruboziarnista 4 łyżek deserowych
woda 2.5 litrów
sos brunatny 3 szklanek
Wykonanie:
Mięso podzielić na 2 części, natrzeć solą, wstawić do lodówki na noc. Wodę doprowadzić do wrzenia w płaskim, dużym garnku, włożyć żeberka, gotować aż ukażą się szumowiny, przelać do cedzaka. Mięso dokładnie wypłukać, osączyć. Żeberka rozdzielić między kośćmi, porąbać na 5-6 cm kawałki. 3 szklanki sosu wlać do garnka, dodać mięso, doprowadzić do zagotowania na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 2 godz. na małym ogniu lub piec pod przykryciem w piekarniku o temperaturze 180 °C. Proporcje: dla 4-6 osób - z ryżem, warzywami i czystą zupą
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1752/Zeberka-w-brunatnym-sosie