Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
melon 1 sztuk
likier wiśniowy 30 mililitrów
śmietana słodka 0.5 szklanek
cukier puder 1 łyżek stołowych
wiśnia dalmatyńska 10 sztukWykonanie:Z
melona odkroić wierzch, usunąć pestki i wydrążyć tyle miąższu, aby pozostała jeszcze dostatecznie gruba ścianka. Wydrążony miąższ posiekać i wymieszać z przepołowionymi
wiśniami,
śmietaną i
cukrem pudrem. Nadzieniem tym napełnić
melon, polać go
likierem wiśniowym, przykryć odkrojonym wierzchem i na kilka godzin wstawić do lodówki.Uwagi:
wiśnia dalmatyńska lub koktajlowaCiasta i DeseryKuchnia WęgierskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: