Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka wołowa 75 dekagramów
sól 1.5 łyżek stołowych
woda 1.5 litrów
sos brunatny 2 litrówWykonanie:
Mięso dokładnie natrzeć
solą, odstawić w chłodne miejsce na noc.
Wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć
mięso, gotować 5 min, odcedzić, starannie wypłukać
mięso w zimnej wodzie.
Mięso umieścić w garnku, wlać gorący
sos brunatny, doprowadzić do zagotowania, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Zestawić z ognia. Pozostawić w sosie do wystudzenia. Wyjąć, pokrajać w kostkę. Podawać na przystawkę. Proporcje: dla 8 osób, na przystawkęUwagi:
łopatka wolowa lub
rostbefKuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: WTFData: 2011-07-17Super - mam cos w tym stylu - Jak zrobić pieczonego
kurczaka w sosie winnym. Upiec
kurczaka i polac sosem winnym. No czad...Autor: janusztrzoswp.plData: 2008-02-15a może mi ktoś powiedzieć co to jest
sos brunatny bo ni jak nie
moge znaleść co to?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: