ßßß Cookit - przepis na Łopatka wołowa w brunatnym sosie

Łopatka wołowa w brunatnym sosie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 12 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka wołowa 75 dekagramów
sól 1.5 łyżek stołowych
woda 1.5 litrów
sos brunatny 2 litrów
Wykonanie:
Mięso dokładnie natrzeć solą, odstawić w chłodne miejsce na noc. Wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso, gotować 5 min, odcedzić, starannie wypłukać mięso w zimnej wodzie. Mięso umieścić w garnku, wlać gorący sos brunatny, doprowadzić do zagotowania, przykryć, dusić na małym ogniu 2 godz. Zestawić z ognia. Pozostawić w sosie do wystudzenia. Wyjąć, pokrajać w kostkę. Podawać na przystawkę. Proporcje: dla 8 osób, na przystawkę
Uwagi:
łopatka wolowa lub rostbef
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: WTF
Data: 2011-07-17
Super - mam cos w tym stylu - Jak zrobić pieczonego kurczaka w sosie winnym. Upiec kurczaka i polac sosem winnym. No czad...
Autor: janusztrzoswp.pl
Data: 2008-02-15
a może mi ktoś powiedzieć co to jest sos brunatny bo ni jak nie moge znaleść co to?
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1814/Lopatka-wolowa-w-brunatnym-sosie