ßßß Cookit - przepis na Galaretka bananowo-pomarańczowa

Galaretka bananowo-pomarańczowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
żelatyna bezsmakowa 1 łyżek stołowych
woda 1/4 szklanek
świeży sok pomarańczowy 1 szklanek
skoncentrowany sok bananowo-pomarańczowy 1/2 szklanek
banan 1 sztuk
Wykonanie:
Rozpuścić w garnku żelatynę w wodzie, odstawić na 1min aż zmięknie. W tym czasie w małym rondelku zagotuj na średnim ogniu sok pomarańczowy i skoncentrowany sok bananowo-pomarańczowy. Zdjąć z ognia i połączyć z żelatyną-wymieszać,aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wlać połowę mieszanki do formy o wymiarach 20x20cm, włożyć do lodówki i schłodzić aż się zetnie(ok 10min) Ułożyć warstwę z plasterków banana i zalać resztą masy. Włożyć do lodówki, aż stężeje.
Uwagi:
Można przechowywać w lodówce do 4dni. Można podać, jeśli cytrusy zostały wprowadzone do diety dziecka.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
10 Miesięcy
11 Miesięcy
12 Miesięcy
8 Miesięcy
9 Miesięcy
Ciasta i Desery
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8407/Galaretka-bananowo-pomaranczowa