Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
żelatyna bezsmakowa 1 łyżek stołowych
woda 1/4 szklanekświeży
sok pomarańczowy 1 szklanekskoncentrowany
sok bananowo-
pomarańczowy 1/2 szklanek
banan 1 sztukWykonanie:Rozpuścić w garnku
żelatynę w wodzie, odstawić na 1min aż zmięknie. W tym czasie w małym rondelku zagotuj na średnim ogniu
sok pomarańczowy i skoncentrowany
sok bananowo-
pomarańczowy. Zdjąć z ognia i połączyć z
żelatyną-wymieszać,aż
żelatyna całkowicie się rozpuści. Wlać połowę mieszanki do formy o wymiarach 20x20cm, włożyć do lodówki i schłodzić aż się zetnie(ok 10min) Ułożyć warstwę z plasterków
banana i zalać resztą masy. Włożyć do lodówki, aż stężeje.Uwagi:Można przechowywać w lodówce do 4dni. Można podać, jeśli
cytrusy zostały wprowadzone do diety dziecka.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!10 Miesięcy11 Miesięcy12 Miesięcy8 Miesięcy9 MiesięcyCiasta i DeseryPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: