Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
żółtko 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
wino marsala 8 łyżek stołowychWykonanie:
Żółtka wlać do miedzianego, nie ocynkowanego naczynia z wypukłym dnem. Do
żółtek wsypać
cukier i dokładnie utrzeć. Stopniowo wlewać
wino. Naczynie z tak przygotowaną masą umieścić w większym naczyniu z wrzątkiem (bez zanurzania dna w wodzie) i gotować cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotową masę nakładać łyżką do pucharków i podawać na stół.Uwagi:Win0
marsala lub muskatCiasta i DeseryKuchnia WłoskaKomentarze:Autor: PrzemoData: 2007-11-12prezentuje sie niezle ale jak narazie nie chce mi sie robic :>Autor:
KasiaData: 2006-11-09Przepyszne!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: