ßßß Cookit - przepis na Deser zabaione

Deser zabaione

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
żółtko 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
wino marsala 8 łyżek stołowych
Wykonanie:
Żółtka wlać do miedzianego, nie ocynkowanego naczynia z wypukłym dnem. Do żółtek wsypać cukier i dokładnie utrzeć. Stopniowo wlewać wino. Naczynie z tak przygotowaną masą umieścić w większym naczyniu z wrzątkiem (bez zanurzania dna w wodzie) i gotować cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Gotową masę nakładać łyżką do pucharków i podawać na stół.
Uwagi:
Win0 marsala lub muskat
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Komentarze:
Autor: Przemo
Data: 2007-11-12
prezentuje sie niezle ale jak narazie nie chce mi sie robic :>
Autor: Kasia
Data: 2006-11-09
Przepyszne!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1309/Deser-zabaione