Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
woda 2.5 litrów
kostka rosołowa 5 kostekopieńki według uznania
ziemniak według uznania
śmietana 150 mililitrówWykonanie:Zupa z opieniek jest tak prosta że chyba każdy potrafi ją zrobić. Do dużego garnka wlać około 2,5 litra
wody. Następnie wrzucić pięć
kostek rosołowych i
grzyby czyli opieńki które wcześniej zostały oczyszczone i pokrojone w kostkę, (jeżeli się trafi jakiś
ślimak to proszę tylko by nie jeść jej w piątek.) Następnie wrzucić, pokrojone w kostkę
ziemniaki , a ile to zależy od gotującego około 20 minut a na koniec dolać około 100 do 150 ml
śmietany.Potrawy z
GrzybówZupyKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-23Uwielbiam opienki!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: