ßßß Cookit - przepis na Ciasto orzechowe

Ciasto orzechowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
białka 10 sztuk
cukier puder 250 gramów
orzech włoski 250 gramów
biszkopty 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ubić sztywną pianę z białek, stopniowo dodawać cukier puder. Delikatnie, łyżką, wymieszać z 2 łyżkami mielonymi i przesianymi biszkoptami oraz z zmielonymi orzechami. Wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25 x 40 cm lub średnią tortownicę. Piec ok. 30-40 min w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7041/Ciasto-orzechowe