Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie 1 kilogramów
cukier 800 gramówWykonanie:Oczyszczone, wydrylowane
wiśnie zasypać
cukrem i odstawić na kilka godzin, aby puściły sok. Następnie ogrzewać na małym ogniu, aż pojawi się piana. Pianę usunąć i odstawić
wiśnie do następnego dnia. tak postępować przez 3 kolejne dni. Na koniec odlać nadmiar soku, zostawiając go w rondlu tyle, by przykrył
wiśnie.
Owoce podgrzewać na małym ogniu 20 minut. Gorące
wiśnie z
syropem włożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: