Wykonanie
Gorąca
czekolada to idealna propozycja na chłodne, zimowe wieczory. Taki
napój nie tylko rozgrzewa, lecz także poprawia humor w trakcie ciemnych, deszczowych lub śnieżnych dni.
Biała czekolada w gorącym wydaniu w połączeniu z
porzeczkami to świetny wybór dla osób, które kochają słodkie desery przełamane kontrastującym, kwaśnym smakiem.Połączenie
białej czekolady z
owocami pojawia się zarówno w przypadku ciast, jak i
lodów czy innych
słodyczy. Podobnie jest także, jeśli chodzi o
napoje. Gorąca
biała czekolada z
porzeczkami to ciekawa propozycja dla osób, które szukają niestandardowych smaków na sezon zimowy.Jak przygotować gorącą
białą czekoladę z porzeczkami?
Czekolada do picia to idealny zamiennik klasycznych deserów. Przygotowanie takiego
napoju jest niezwykle proste, a smak – niepowtarzalny. Przepis dotyczy jednej porcji gorącej
czekolady, którą warto umieścić w nieco większym kubku.Jeśli chcesz przygotować
białą czekoladę z
owocami, musisz zaopatrzyć się w
dżem porzeczkowy. W sklepach znaleźć można warianty czarne i czerwone, które nieco różnią się smakiem. Wybór zależy wyłącznie od Twoich preferencji. Pamiętaj, że gorąca
biała czekolada z dodatkiem czerwonych
porzeczek będzie bardziej kwaśna niż ta, którą wzbogacisz czarnymi
owocami.Składniki:1/2 tabliczki
białej czekolady E. Wedel,250 ml
mleka,30 g
konfitury porzeczkowej.Sposób przygotowania:Nalej
mleka do garnka i dodaj
czekoladę. Mieszaj aż do momentu rozpuszczenia. Na dnie kubka umieść
konfiturę porzeczkową i zalej ją przygotowaną mieszanką. Na koniec możesz opcjonalnie ozdobić wierzch
napoju z użyciem swoich ulubionych składników.Jeśli na co dzień nie pijesz
mleka, dobrym pomysłem jest zdecydowanie się na wariant bez laktozy.
Biała czekolada połączy się także z
napojami roślinnymi, dlatego możesz modyfikować przepis w zależności od własnych preferencji.Jak udekorować gorącą białą czekoladę?Gorąca
biała czekolada może zostać udekorowana w dowolny sposób. Na wierzchu
napoju warto umieścić
bitą śmietanę lub
syrop porzeczkowy. Dobrym pomysłem jest także starcie kilku kostek
białej czekolady i posypanie nimi górnej warstwy deseru. Jeśli masz dostęp do świeżych
owoców, możesz udekorować nimi uprzednio przygotowaną
bitą śmietanę. W sezonie świątecznym dobrze sprawdzi się także
cynamon i inne
przyprawy korzenne. Takie dodatki przełamią słodki smak
białej czekolady, sprawiając, że będzie ona jeszcze bardziej aromatyczna i rozgrzewająca.Jeśli w sezonie letnim masz dostęp do świeżych
owoców, dobrym rozwiązaniem okazuje się samodzielne przygotowanie
konfitury z myślą o gorącej
czekoladzie. Warto zadbać o to, by była ona odpowiednio kwaśna i przełamywała słodki smak
napoju. Taki
dżem stworzony latem będzie nieocenionym dodatkiem zimą, kiedy najdzie Cię ochota na przygotowanie aromatycznego deseru w płynnej formie.Zobacz więcej: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/jak-zrobic-pierniczki-na-choinke/