Wykonanie




Składniki:Spód:376 g
herbatników kakaowych -2 opakowania200 g miękkiego
masłaSkładniki na kolorową piankę:1 puszka (530 g)
mleka skondensowanego3 kolorowe
galaretki w różnych kolorach ( żółty, niebieski, różowy)3 szklanki wrzącej
wodyPrzygotowanie:
Ciastka mielimy w malakserze a następnie mieszamy razem z stopionym
masłem i wykładamy równomiernie dno foremki. Schładzamy przez minimum 60 minut w lodówce.
Mleko skondensowane dobrze schładzamy. Rozpuszczamy 3
galaretki każdą w szklance
wody. Odstawiamy do ostygnięcia i lekkiego zgęstnienia.
Mleko skondensowane miksujemy, dzielimy na trzy równe porcje, każdą dodajemy do
galaretki i miksujemy raz jeszcze. Delikatnie wylewamy na
herbatniki po 3 łyżki masy żółtej, później 3 łyżki niebieskiej i 3 łyżki różowej, tak do wykorzystania wszystkich mas. Wstawiamy gotowy torcik do lodówki do stężenia najlepiej na całą noc. Przed podaniem dekorujemy kolorowymi posypkami.

Blender kielichowy CAMRY CR 4058 to innowacyjny blender o wysokiej mocy 1500 W, który dzięki specjalnym 4-ramiennym ostrzom wykonanym ze stali szlachetnej z niebywałą łatwością wydobędzie najbardziej niezbędne składniki odżywcze ze świeżych
owoców i warzyw, rozłupie nasiona, rozetrze skórki.Więcej szczegółów na temat blendera i ofert możecie znaleźć na stronie producenta, lub u oficjalnych dystrybutorów
marki CAMRY dostępnych
między innymi na https://www.ceneo.pl/39706293 .Źródło