Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa smakowita
Udziec wędzony na zimno w ... »
Schab prasowany sous vide

Składniki:-
schab wieprzowy- trawa żubrowa-
czosnek 2g/kg-
pieprz 2g/kg- peklosól-
żelatyna 2-3g/kg
Schab razem z przyległymi błonami i mięśniami docinamy do wymiarów praski i peklujemy na mokro. Zalewę przygotowujemy wg. tabeli zmniejszając ilość peklosoli o 20%.
Mięso nastrzykujemy solanką. Dodajemy
przyprawy do zalewy po nastrzyku. Odstawiamy w chłodne miejsce na 5 dni.Następnie okładamy
schab w prasce posypujemy
żelatyną, dociskamy i wstawiamy do naczynia w którym będziemy parzyć go metodą sous vide. Ilość
wody w naczyniu powinna być taka aby nie przelewał się ona do wnętrza praski.
Schab parzymy metodą sous vide w temp. 62st./5h. Studzimy w zimnej wodzie, zwalniamy docisk w prasce i przenosimy do chłodnego pomieszczenia celem wychłodzenia i dalej chłodzimy w lodówce w temp. poniżej 6 st. Następnie aby wybrać wkład z praski oblewamy go gorąca
wodą.Smacznegoczwartek, 28 września 2017, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Udziec wędzony na zimno w ...
Schab prasowany sous vide
Kiełbasa smakowitaLeśna pasta grzybowa
Golonka z
indyka wędzona i ...Galareta z dzikaWędzona
ośmiornica_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter