Wykonanie
Przez Marzena 19 lipca 2017Deser rewalacyjnie się sprawdza w prawdziwie letnią pogodę. Tak i nie narzekajcie że znowu
mleko kokosowe byłam w Polse i sprawdziłam można go kupić od 6 zł w górę w supermarketach.Składniki
mleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 puszka
mango - 2 sztukidojrzały anananas lub
ananas z puszki - 1/2 sklanki
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 6-8 łyżek
syrop klonowy (lub inny) - 3-6 łyżekInstrukcje
Mango obieramy ze skórki, kroimy w kostkę (bez pestki) i miskujemy z
ananasem.Do masy dodajemy
mleko kokosowe, tylko gęstą część, mieszamy dodając kilka łyżek
syropu klonowego do smaku.Na koniec dodajemy nasiona i dobrze mieszamy. Odstawimy do lodówki na 30 min lub na nocRewelacyjnie smakuje jako deser na upalne dni.