ßßß
Przez Marzena 19 lipca 2017Deser rewalacyjnie się sprawdza w prawdziwie letnią pogodę. Tak i nie narzekajcie że znowu mleko kokosowe byłam w Polse i sprawdziłam można go kupić od 6 zł w górę w supermarketach.Składnikimleko kokosowe (bardzo gęste) - 1 puszkamango - 2 sztukidojrzały anananas lub ananas z puszki - 1/2 sklankiszałwia hiszpańska (nasiona chia) - 6-8 łyżeksyrop klonowy (lub inny) - 3-6 łyżekInstrukcjeMango obieramy ze skórki, kroimy w kostkę (bez pestki) i miskujemy z ananasem.Do masy dodajemy mleko kokosowe, tylko gęstą część, mieszamy dodając kilka łyżek syropu klonowego do smaku.Na koniec dodajemy nasiona i dobrze mieszamy. Odstawimy do lodówki na 30 min lub na nocRewelacyjnie smakuje jako deser na upalne dni.