Wykonanie
Papierówki już się kończą, są teraz dojrzałe, kremowe i soczyste, doskonałe do robienia z nich koktajli. Największą ich amatorką jest w domu córka , początkowo nie bardzo jej
jabłka do tego pasowały, ale ją przekonałam.
Lubię łączyć swojskie smaki z egzotycznymi, dodałam więc do koktajlu dojrzałe
mango, a dla podkreślenia smaku – kilka łyżek domowej
galaretki z papierówek i
porzeczek. Smak wyszedł wyśmienity .dojrzałe
mango3-4 pokrojone papierówki, ze skórką , bez gniazd nasiennych3 łyżki
galaretki jabłkowo-porzeczkowejszklanka
wodyWkładamy
owoce do blendera, dodajemy
galaretkę,
wodę i miksujemy. Kilka listków
mięty dopełni smaku, ale córka nie miała ochoty, więc tym razem nie dodałam. Koktajl wyszedł wyśmienity, dodatek aromatycznej
galaretki i
miks mango ze swojskimi papierówkami dały nadzwyczajny efekt.Lubię bardzo swój dom i ogród latem, mimo, że wymaga sporo pracy, to bardzo przyjemnie jest wyjść kawałek, pozbierać to i owo i zrobić z tego coś pysznego. Rozmawiałam ostatnio ze znajomą , którą czeka przeprowadzka na nowe osiedla warszawa na temat zalet i minusów mieszkania w dużym
mieście, mnie na razie pasuje tak, jak jest. Zimą może nie jest tak atrakcyjnie, ale
póki co cieszę się latem, swoimi
owocami i warzywami.Smacznego