ßßß
Znane połączenie truskawek z jogurtem podane w postaci smacznego deseru. Kolor czerwieni truskawek podkręcony trochę barwą wiśni, posłodzony jedynie syropem z agawy, do smaku. Proste przygotowanie i oczywiście... trzymamy kciuki!Składniki na 2 porcje.Część biała:1/2 do 2/3 szklanki jogurtu naturalnego1 nieduży zamrożony banan, pokrojony na częścisyrop z agawy do smakuWszystkie składniki dokładnie zmiksować w mikserze kielichowym. Skosztować i dosłodzić do smaku syropem z agawy.Część czerwona:1 szklanka truskawek1/4 szklanki mrożonych wiśnipołowa zamrożonego banana, pokrojonego na częścisyrop z agawy do smakuWszystkie składniki dokładnie zmiksować w mikserze kielichowym. Skosztować i dosłodzić do smaku syropem z agawy.Przelać do szklanek, najpierw czerwoną część, następnie białą. Podawać.Smacznego :-).