Wykonanie

Chciałabym Was dzisiaj zaprosić na szybki i łatwy deser, jaki jest w naszej rodzinie już od dawna. Taki
budyń robiła nam moja mama, a teraz ja robię go dla Juniora. Zresztą po raz pierwszy Junior jadł ten
budyń właśnie jak był na feriach u babci. Można oczywiście przygotować własny, domowy
budyń, ja dzisiaj zrobiłam z gotowego.Wspaniale smakuje i jest super metodą na głoda. Ja użyłam
ryżu białego i myślę, że on najbardziej się nadaje.Zapraszam do spróbowania :-)Składniki:- 1
budyń waniliowy- pół woreczka ugotowanego
ryżu białego-
jagody leśne deserowe- łyżka
cukru- 500 ml
mlekaPrzygotowanie:Do garnka wlewamy 400 ml
mleka i zagotowujemy go z łyżką
cukru, pozostałe
mleko mieszamy z
budyniem. Jak
mleko będzie już się gotowało to wlewamy
budyń i mieszamy, wrzucamy ugotowany
ryż i mieszamy. Przekładamy
budyń do szklaneczek (trzy porcje) i schładzamy. Jak już
budyń z
ryżem będzie zimny to dodajemy
jagody z
sokiem. Pyszny, szybki i łatwy deser lub drugie śniadanie.
