Wykonanie
Cukiniowy sezon w pełni. Żal nie zamknąć choć odrobiny jej smaku na zimę. Przepis, który Wam polecam, jest w naszej rodzinie chyba od zawsze. Pamiętam jej smak z dzieciństwa. Kartka, na której jest zapisany, widziała już niejeden sezon, niejedną plamę z zalewy wpiła :) Tym jest mi droższa. Spróbujcie :)

Składniki:3 kg
cukinii3
cebule1 szkl.
octu1 szkl.
oleju1 szkl.
cukru
Sposób przygotowania:
Cukinie umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę.
Cebule obierz i poszatkuj. Wymieszaj w dużej misce
cukinię z
cebulą, zasyp
cukrem, wlej
oliwę i
ocet. Dokładnie wymieszaj. Pozostaw na 1-2 godziny.
Cukinię z
cebulką przełóż do przygotowanych wcześniej słoików - wypełnij słoik warzywami pod zagłębienie, uzupełnij zalewą.Pasteryzuj 15 minut. Pozostaw do ostygnięcia. A zimą ciesz się smakiem przepysznej
cukinii :)